Τηγανόψωμα



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου‎ για ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τηγανόψωμα

2 κούπες νερό χλιαρό
1 κύβο μαγιά νωπή 25γρ.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κ.γ. κουταλάκι αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλεύρι γ.ο.χ. όσο μας πάρει, εγώ βάζω και μισή κούπα αλεύρι κίτρινο μάνα, η ζύμη μας να είναι μαλακή

Διαλύω τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό και αφήνω 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε μια λεκάνη ρίχνω αλεύρι, κάνω μια λακουβίτσα ρίχνω τη μαγιά και το λάδι, ανακατεύω, ρίχνω το αλάτι, το νερό και σιγά - σιγά προσθέτω ζυμώνοντας αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή.
Ζυμώνω πολύ καλά.
Το αφήνω για 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
Παίρνω ζυμαράκι όσο ένα μικρό μανταρίνι και ανοίγω πιτάκια με τα χέρια μου.
Βάζω αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι να κάψει.
Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά.