ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο λάδι για σοτάρισμα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
- Λίγο μπούκοβο
- Ζωμός λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- Δεντρολίβανο
- Λίγο κύμινο
- Τρίμματα Φυτίνης
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Λίγο επιπλέον λάδι
Εκτέλεση
- Έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό νερό.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χύνουμε το νερό και τα ξαναβάζουμε με φρέσκο νερό και 2 φύλλα δάφνης να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε τα ρεβίθια μαζί με το νερό τους στη γάστρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το πράσο και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη γάστρα με τα ρεβίθια και ανακατεύουμε απαλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πασπαλίζουμε τα ρεβίθια με λίγο μπούκοβο, προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη, δεντρολίβανο, λίγο κύμινο και τρίμματα Φυτίνης.
- Δέκα λεπτά πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και λίγο επιπλέον λάδι.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!