Κοτόπουλο γιουβέτσι με κριθαράκι


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΈΤΣΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 γαριφαλάκια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τις ντομάτες,  το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 210 με 220 βαθμούς Κελσίου.
Όταν πάρει χρώμα ή μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το βρασμένο νερό και το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει (να κρατάει λίγο όταν το βγάλουμε από το φούρνο, αλλά να έχει ζουμάκι γιατί όσο μένει το απορροφά).
Εάν χρειαστεί επιπλέον νερό προσθέτουμε αλλά καυτό για να μην σταματήσει ο βρασμός.
Το κοτόπουλο δεν το σοτάρισα για να γίνει πιο ελαφρύ και νερό δεν έβαλα καθόλου στην αρχή.
Σιγοψήθηκε με τα υγρά που έβγαλαν οι ντομάτες.


ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni