ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Υλικά
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουβερτούρα 125 γρ.
4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουβερτούρα 125 γρ.
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 κ.σ κακάο
1 κουβερτούρα 125 γρ.
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 κ.σ κακάο
1 κουβερτούρα 125 γρ.
Εκτέλεση
Χτυπάω καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χτυπάω καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω όλα τα υλικά και την κουβερτούρα που την έχω λιώσει σε Μπεν Μαρί και ανακατεύω καλά.
Έχω αφήσει το φύλλο να ξεραθεί και το κόβω μικρά κομματάκια.
Ανακατεύω καλά.
Ψήνω σε βουτυρωμένο ταψάκι στον αέρα στους 180 περίπου 30 - 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν έγινε.
Για το σιρόπι βάζω όλα τα υλικά εκτός την κουβερτούρα να πάρουν βράση.
Για το σιρόπι βάζω όλα τα υλικά εκτός την κουβερτούρα να πάρουν βράση.
Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνω και την κουβερτούρα να λιώσει.
Αφήνω 2-3 λεπτά.
Σιροπιάζω κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Όταν κρυώσει καλά πασπαλίζω με φλούδες σοκολάτας.