Πατάτες ογκρατέν



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πατάτες ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
Τις βράζω σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Σε ένα πυρέξ με λίγο λαδάκι στρώνω την πρώτη δόση πατάτες.
Στο multi χτυπάω μια κρέμα γάλακτος 500 ml, δυο φρέσκα κρεμμύδια, δυο σκελίδες σκόρδο, τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα.
Ρίχνω το μισό μείγμα πάνω από τις πατάτες  και το στρώνω καλά να πάει παντού.
Στρώνω δεύτερη δόση πατάτες.
Σε περίπτωση που μου έχουν περισσέψει βρασμένες πατάτες τις ρίχνω στο μείγμα που έχω, τις λιώνω κι αυτές και ανακατεύω.
Στρώνω και το υπόλοιπο μείγμα πάνω στις πατάτες.
Από πάνω βάζω μικρά κομματάκια μπέικον, τυρί του τοστ που έχω κόψει σε μικρά κομμάτια, τυρί τριμμένο και Φυτίνη. Μπορούμε να ρίξουμε και φρυγανιά τριμμένη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για τρία τέταρτα.