Μια συνταγή της κυρίας Πετρινας Μπαρδανη για ΤΟΥΡΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Τούρτα τύπου Τιραμισού
ΣΙΡΟΠΙ
Σε 100 ml ζεστό νερό διαλύουμε 1 κ.σ νεσκαφέ, 1 κ.σ κακάο, 1 κ.σ ζάχαρη, 200 ml γάλα κρύο, 50 ml κονιάκ.
ΚΡΕΜΑ
400 ml κρέμα γάλακτος 36/% ή 1 κουτί φυτική κρέμα μόρφατ στο τενεκέ
200 γρ μασκαρπόνε
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
2 κ.σ Μερέντα
28 - 30 μπισκότα σαβαγιάρ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη.
Κρατάμε το 1/3 της κρέμας στην άκρη για την επικάλυψη, το οποίο βάζουμε στο ψυγείο.
Προσθέτουμε τη Μερέντα και το κοσκινισμένο κακάο.
Καλύπτουμε εσωτερικά με μεμβράνη ταψί 22 εκατοστών, βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στο σιρόπι και στρώνουμε στον πάτο (όπου χρειάζεται κόβουμε και καλύπτουμε τα κενά).
Καλύπτουμε εσωτερικά με μεμβράνη ταψί 22 εκατοστών, βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στο σιρόπι και στρώνουμε στον πάτο (όπου χρειάζεται κόβουμε και καλύπτουμε τα κενά).
Συνεχίσουμε και καλύπτουμε με μια σειρά τα τοιχώματα του ταψιού πιέζοντας απαλά το μπισκότα για να πάει στο τοίχωμα του ταψιού, έτσι δημιουργούμε βαθούλωμα,
Αδειάζουμε την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με μπισκότα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο,
Την επομένη αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, βγάζουμε τη μεμβράνη, καλύπτουμε με την άσπρη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο.