Πιπερόπιτα με χειροποίητο φύλλο

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ


Υλικά

  • 10 πιπεριές διάφορες κομμένες σε κύβους
  • Λάδι - αλάτι - πιπέρι 
  • 2 ντομάτες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. κασέρι
  • 1 αυγό

Για το φύλλο
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 
  • 100 ml. νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 100 ml. ηλιέλαιο 
  • 200 ml. γάλα χλιαρό
  • 1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος χτυπημένος για το άλειμμα)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι αυγού, το ηλιέλαιο, το γάλα, το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. 
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. 
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  7. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε  ένα φύλλο, απλώνουμε τη γέμιση και ένα φύλλο επάνω.
  8. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget