ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
- 10 πιπεριές διάφορες κομμένες σε κύβους
- Λάδι - αλάτι - πιπέρι
- 2 ντομάτες σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. κασέρι
- 1 αυγό
Για το φύλλο
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100 ml. νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 100 ml. ηλιέλαιο
- 200 ml. γάλα χλιαρό
- 1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος χτυπημένος για το άλειμμα)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι αυγού, το ηλιέλαιο, το γάλα, το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, απλώνουμε τη γέμιση και ένα φύλλο επάνω.
- Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη