ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
- Λίγο λάδι για σοτάρισμα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Λευκό κρασί για σβήσιμο
- Ζωμός λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μπούκοβο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
- Κριθαράκι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1 φύλλο φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης, την πορτοκαλί πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο και το αποξηραμένο θυμάρι.
- Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
- Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, στύβουμε το χυμό από μισό λεμόνι και προσθέτουμε το φύλλο φρέσκου βασιλικού. Ανακατεύουμε καλά.
ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!