Κριθαρότο με λαχανικά

Κριθαράκι με λαχανικά

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Υλικά

  • Λίγο λάδι για σοτάρισμα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Λευκό κρασί για σβήσιμο
  • Ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
  • Κριθαράκι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 φύλλο φρέσκου βασιλικού


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης, την πορτοκαλί πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  2. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
  3. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο και το αποξηραμένο θυμάρι.
  4. Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
  6. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, στύβουμε το χυμό από μισό λεμόνι και προσθέτουμε το φύλλο φρέσκου βασιλικού. Ανακατεύουμε καλά.

ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget