ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ
Έφτιαξα ψωμάκι ολικής, με λίγα υλικά, χωρίς ζύμωμα και φούσκωμα μόνο σε 20 λεπτά.
Έγινε αφρός και πολύ νόστιμο.
Σας συνιστώ να το φτιάξετε, ένα ψωμάκι που πετυχαίνει πάντα!
Υλικά:
4 κούπες / 520γρ αλεύρι ολικής
1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 1 κ.σ (9γρ)
1/2 κ.γ αλάτι
1 1/2 κ.γ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη ή άλλο σιρόπι
2 κούπες / 480ml νερό ζεστό, όχι καυτό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 1 κ.σ (9γρ)
1/2 κ.γ αλάτι
1 1/2 κ.γ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη ή άλλο σιρόπι
2 κούπες / 480ml νερό ζεστό, όχι καυτό
Εκτέλεση:
Σε ενα μπολ βάζετε το αλευρι με τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύετε.
Στο ζεστό νερό διαλύετε το σιρόπι και το προσθέτετε στα στερεά υλικά.
Σε ενα μπολ βάζετε το αλευρι με τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύετε.
Στο ζεστό νερό διαλύετε το σιρόπι και το προσθέτετε στα στερεά υλικά.
Ανακατευετε με μια ξύλινη κουτάλα να ενωθουν καλα τα υλικά.
Σε μακρόστενη φόρμα λαδωμενη τοποθετειτε το μιγμα.
Σε μακρόστενη φόρμα λαδωμενη τοποθετειτε το μιγμα.
Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Όσο φουσκώνει προθερμένετε τον φουρνο στους 200 αερα και ψήνετε το ψωμάκι μολις ειναι ετοιμο για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Όταν ειναι ετοιμο βγαζετε σε σχάρα να κρυώσει.
*αν νομίζετε ότι θα κολλήσει βαλτε στο πάτο της φόρμας αντικολλητικό χαρτί.
Όσο φουσκώνει προθερμένετε τον φουρνο στους 200 αερα και ψήνετε το ψωμάκι μολις ειναι ετοιμο για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Όταν ειναι ετοιμο βγαζετε σε σχάρα να κρυώσει.
*αν νομίζετε ότι θα κολλήσει βαλτε στο πάτο της φόρμας αντικολλητικό χαρτί.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia