Φανουρόπιτα

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


Εύκολη και γρήγορη συνταγή για παραδοσιακή φανουρόπιτα με άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου.


Υλικά

(Το ποτήρι που χρησιμοποιήθηκε είναι χωρητικότητας 200 ml)
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 πακέτο φαρίνα
  • Άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο με το μίξερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αποκτήσει το μείγμα μια κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τη φαρίνα με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. 
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα με το λάδι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην υπάρχουν σβώλοι.
  5. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να διανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο της πίτας.
  8. Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει καλά μέσα στο ταψί. Αφού κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη


 Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget