Πατατόπιτες



Μια συνταγή της κυρίας Stratoula Andreadi για ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Πατατόπιτες

Για νηστίσιμα είναι τέλεια!

ΖΥΜΗ
300 gr νερό που έβρασα τις πατάτες
400 gr αλεύρι (εγώ έβαλα κίτρινο χωριατικο)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
Λίγο λάδι

Καθάρισα και έκοψα τις πατάτες.
Τις έβαλα να βράσουν μαζί με 2 κρεμμύδια, πιπέρι ολόκληρο, μπαχάρι και δαφνόφυλλα.
Υπολόγισα το νερό να είναι αυτό που θα χρειαστώ.

Για το ζυμάρι
Σε μια λεκάνη έβαλα το νερό, σουρωμένο, χλιαρό, τη μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, λαδάκι και έριξα το αλεύρι λίγο - λίγο.
Έγινε ένα ζυμάρι που κολλάει στα χέρια. Άφησα να φουσκώσει.

Για τις πατάτες
Τις έλιωσα, έβαλα μαϊντανό, άνηθο, πιπέρι, αλάτι και κρεμμύδια σοταρισμένα με λίγο λαδάκι.

Έκανα φυλλαράκια, τα γέμισα, τα έβρεξε λίγο με το χέρι μου για να κολλήσει το μαυροκούκι και τα πασπάλισα με αυτό.
Έψησα για 20 λεπτά, στους 170 βαθμούς με αέρα.
5 λεπτά πριν τα βγάλω τα λάδωσα λίγο να γυαλίσουν.
Βγαίνουν 12 κομμάτια.