Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι όπως παλιά
Υλικά για ταψί μέγεθος 30 επί 24
4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
125 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μέτριο πορτοκάλι χωρίς φλούδα, πολτό
120 γρ. καλαμποκέλαιο
2 βανίλιες η 1 βανιλέτα
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
20 γρ. μπέικιν πάουντερ η 1 φάκελο
ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ.νερο
360 γρ.χυμο πορτοκαλιού
480 ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
λίγη φλούδα αν θέλετε
βράζετε όλα μαζί για το σιρόπι 7 λεπτά.
Σιροπιάζουμε χλιαρό έως κρύο το γλυκό και καυτό το σιρόπι.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, εστία πάνω κάτω.
ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΧΟΝΤΡΌ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ .. ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ 60 ΓΡ.ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ 65 ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΨΙΛΌ ΕΠΙΠΛΈΟΝ
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί