Τούρτα Καρύδας

Αφράτη Τούρτα Καρύδας

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


Αυτή η απολαυστική τούρτα καρύδας είναι ιδανική για κάθε γιορτή ή ιδιαίτερη περίσταση. Με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια σαντιγί και έντονο άρωμα καρύδας, θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι.


Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 5 αυγά 
  • 125 γρ. ζάχαρη 
  • 155 γρ. αλεύρι φαρίνα 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 βανίλια 

Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι νερού νερό 
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 

Για τη σαντιγί:
  • 1 μεταλλικό κουτί Morfat 
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • 2 κ.σ. φρέσκο γάλα 
  • 100 γρ. καρύδα 

Για τη διακόσμηση:
  • Τριμμένη καρύδα 
  • Κερασάκια 


Εκτέλεση

Παντεσπάνι: 
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, όλα μαζί κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. 
  3. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίδια ποτήρια. 
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνουμε το πρώτο μέρος του μείγματος. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις) για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα. 
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα άλλα δύο μέρη του μείγματος. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν καλά.

Σιρόπι:
  1. Βράζουμε από το προηγούμενο βράδυ το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. 
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 

Σαντιγί:
  1. Χτυπάμε τη Morfat με την άχνη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. 
  2. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε απαλά. 
  3. Μοιράζουμε τη σαντιγί σε 3 ίδια ποτήρια. 

Συναρμολόγηση: 
  1. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα ταψί ή τσέρκι. 
  2. Σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι. 
  3. Απλώνουμε το περιεχόμενο από ένα ποτήρι σαντιγί. 
  4. Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, σιρόπι και σαντιγί. 
  5. Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε όλη την τούρτα (πάνω και πλαϊνά) με την υπόλοιπη σαντιγί. 
  6. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένη καρύδα και διακοσμούμε με κερασάκια. 

Σημειώσεις: 

Μπορούμε να ψήσουμε το παντεσπάνι σε ένα ταψάκι και στη συνέχεια να το κόψουμε σε τρεις δίσκους.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget