ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
Αυτή η απολαυστική τούρτα καρύδας είναι ιδανική για κάθε γιορτή ή ιδιαίτερη περίσταση. Με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια σαντιγί και έντονο άρωμα καρύδας, θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι.
Υλικά
Για το παντεσπάνι:- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 155 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι νερού νερό
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
Για τη σαντιγί:
- 1 μεταλλικό κουτί Morfat
- 300 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 100 γρ. καρύδα
Για τη διακόσμηση:
- Τριμμένη καρύδα
- Κερασάκια
Εκτέλεση
Παντεσπάνι:- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, όλα μαζί κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίδια ποτήρια.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνουμε το πρώτο μέρος του μείγματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις) για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα άλλα δύο μέρη του μείγματος. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν καλά.
- Βράζουμε από το προηγούμενο βράδυ το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε τη Morfat με την άχνη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε τη σαντιγί σε 3 ίδια ποτήρια.
- Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα ταψί ή τσέρκι.
- Σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε το περιεχόμενο από ένα ποτήρι σαντιγί.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, σιρόπι και σαντιγί.
- Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε όλη την τούρτα (πάνω και πλαϊνά) με την υπόλοιπη σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένη καρύδα και διακοσμούμε με κερασάκια.
Σημειώσεις:
Μπορούμε να ψήσουμε το παντεσπάνι σε ένα ταψάκι και στη συνέχεια να το κόψουμε σε τρεις δίσκους.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!