Μακαρόνια με κιμά


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


Υλικά
Κιμάς
Κρεμμύδι ξερό
Σκόρδο
Ντομάτες τριμμενες στο τρίφτη
Τοματοπελτές
Πουμαρο
1Καρότο τριμμένο
1 μικρό γλυκό Κολοκυθάκι τριμμένο
Κανελα
Γαρύφαλλο
Μπαχαρι
Φύλλα δάφνης
Λίγη καυτερή πιπεριτσα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μακαρόνια
Μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά να μαραθεί, ρίχνουμε τον κιμά ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το καρότο τριμμένο, το κολοκύθι, τον πελτε, ανακατεύουμε μην καεί για ένα λεπτό, ρίχνουμε την ντομάτα, το Πουμαρο, αλάτι, πιπέρι, τις δάφνες και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά να πιούν οι ντομάτες τα υγρά τους για να γλυκάνουν .
Ρίχνουμε νερό τόσο όσο χρειαστεί για να βράσει το φαγητό και να μείνει με τη σαλτσουλα του.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό όσα λεπτά λέει η συσκευασία τα σουρώνουμε τους ρίχνουμε μυζήθρα και περιχύνουμε με τον κιμά.



ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni