ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ
Υλικά
- 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 4,1/2 περίπου φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 αυγό
- Λίγο γάλα για άλειμμα
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένα για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αλάτι, το αυγό και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
- Σιγά - σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος.
- Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
- Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα, τα κάνουμε στρογγυλά η μακρόστενα και τα βάζουμε πάνω. τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα μισή ώρα.
- Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε στους 200 για 12 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!