Γιουβέτσι με γαρίδες και θράψαλα



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΨΑΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιουβέτσι με γαρίδες και θράψαλα

Γεύσεις θάλασσας στο πιάτο μας

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε δύο θράψαλα μεγάλα κομμένα σε κομμάτια και τα σοτάρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν.
Μόλις πιουν τα υγρά, ρίχνουμε λάδι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες, ένα κολοκύθι σε λεπτές φέτες, ένα καρότο σε κύβους, μια πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε χυμό ντομάτας, μια ντομάτα ψιλοκομμένη, νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε να μαλακώσουν τα θράψαλα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε νερό (για δύο φλιτζάνια κριθαράκι, έξι φλιτζάνια νερό).
Βάζουμε στον φούρνο, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι .
Ψήνουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ρίχνουμε μισό κιλό γαρίδες.
Όταν κλείσουμε τον φούρνο πρέπει να υπάρχει αρκετό υγρό στο ταψί μας, γιατί καθώς κρυώνει θα τραβάει τα υγρά το κριθαράκι.