Μια συνταγή της κυρίας Λαμπρινής Γιαννακοπούλου για ΕΥΚΟΛΗ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Εύκολη, λαχταριστή Κασερόπιτα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
600 γρ.. κασέρι τριμμένο,
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη,
6 αυγά,
300 γρ. κρέμα γάλακτος,
μπέικιν στη μύτη του κουταλιού,
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
Χτυπάμε τ' αυγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν και το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σουρωτά, πασπαλίζουμε με τα τυριά και βάζουμε τα υπόλοιπα.
Χωρίζουμε με μαχαίρι την πίτα σε κομμάτια και την περιχύνουμε με την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Την αφήνουμε 30' να "σταθεί" και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 40' - 45' στον αέρα.