Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Καρυδόπιτα
6 αυγά
8.κ.σ ζάχαρη
8.κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
8 κ.σ καρύδι τριμμένο
1κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ μπέικιν
8.κ.σ ζάχαρη
8.κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
8 κ.σ καρύδι τριμμένο
1κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ μπέικιν
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμόνι
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους έναν - έναν και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν και στο τέλος τα καρύδια.
Ψήνουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά μας 12 - 15 λεπτά.
Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά σε Κρύο γλυκό Ζεστό σιρόπι.
Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είναι 20 Χ 30 εκ.
Το συνόδεψα με το παγωτό που είχα φτιάξει.
Παγωτό καϊμάκι με βύσσινο
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
1 κ γ κοφτό μαστίχα
1κ.γ μέλι
2 κ.σ Βύσσινο γλυκό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
1 κ γ κοφτό μαστίχα
1κ.γ μέλι
2 κ.σ Βύσσινο γλυκό
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει.
Προσθέτω το ζαχαρούχο και μετά το εβαπορέ (Όλα να είναι από το ψυγείο παγωμένα) συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος προσθέτω τη βανίλια, τη0 μαστίχα και το μέλι.
Από επάνω έβαλα γλυκό βύσσινο.