Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ - ΕΛΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κριτσίνια καρότου - ελιάς
Υλικά:
2 μεγάλα καρότα,
μια μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης,
130 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας,
20 ελιές χωρίς κουκούτσι,
130 γρ. νερό,
130 γρ. ελαιόλαδο,
αλάτι,
πάπρικα,
ρίγανη,
λίγη γραβιέρα τριμμένη,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να μη κολλάει η ζύμη περίπου 800 γρ.
Λιώνουμε στο μούλτι τα καρότα, την πιπεριά και τις ελιές και τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε κριτσινάκια και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά σε λαδόκολλα, στους 200 βαθμους στον αέρα.
Εμένα μου πήρε 40 λεπτά γιατί τα έκανα λίγο χοντρούτσικα.
Βγήκαν 45 κομμάτια.