Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΜΕΣ' ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τραχανάς σπιτικός μεσ' στο χειμώνα!
Η μητέρα μου επέμενε ότι δεν γινεται τραχανας μες τον Χειμωνα.
Για να βρούμε ετσι οπως τον θέλουμε... αδυνατον!
Σας λέω λοιπόν οτι γίνεται και μάλιστα υπεροχος!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβαλα 2μιση κιλά σκληρο αλεύρι και 1 κιλο σιμιγδαλι ψιλο σε μια λεκανη.
Εβαλα στη φωτια να κάψει 1μιση λιτρο γαλα πληρες (χρησιμοποιω φρεσκο Νουνου, μπλε, γιατι μου αρεσει η βουτυρατη γευση του) με μια κουταλια της σουπας αλάτι.
Οταν καψει το ριχνω σιγά - σιγα στο αλευρι ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα.
Σας λέω λοιπόν οτι γίνεται και μάλιστα υπεροχος!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβαλα 2μιση κιλά σκληρο αλεύρι και 1 κιλο σιμιγδαλι ψιλο σε μια λεκανη.
Εβαλα στη φωτια να κάψει 1μιση λιτρο γαλα πληρες (χρησιμοποιω φρεσκο Νουνου, μπλε, γιατι μου αρεσει η βουτυρατη γευση του) με μια κουταλια της σουπας αλάτι.
Οταν καψει το ριχνω σιγά - σιγα στο αλευρι ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα.
Δεν το ζυμωνω, το τριβω με τα χερια μου να γινει μια τριφτη ζυμη.
Λιγο - λιγο το τριβω με το μουλτι και το βαζω σε 3 ταψια.
Τα βαζω 2 ωρες στην κουζινα, στους 80 βαθμούς, στον αέρα, με λιγο ανοιχτο το φουρνο να στεγνώσει.
Τα βαζω 2 ωρες στην κουζινα, στους 80 βαθμούς, στον αέρα, με λιγο ανοιχτο το φουρνο να στεγνώσει.
Ανακατευω καθε 15 λεπτά.
Θα τον αφήσω απλωμενο σε ενα τραπιζι για 2-3 μερες και... έτοιμος.