Τριφτή και τραγανή μηλόπιτα με καραμελωμένη γέμιση



Μια συνταγή της κυρίας Stella Emmanouil για ΤΡΙΦΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΗ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Τριφτή και τραγανή μηλόπιτα με καραμελωμένη γέμιση

Αυτη ειναι η Αγαπημενη μου Μηλοπιτα!
Τριφτη ,τραγανη με καραμελωμενη γεμιση!!

Υλικά για τη ζυμη:
500 γρ αλευρι γ.ο.χ κοσκινισμενο
150 γρ ζαχαρη
120 γρ παγωμενο βουτυρο
1 κ.γ. μπεικιν
Ξυσμα απο ενα λαιμ
2 αυγα μεσαια

Γεμιση:
3 μετρια κοκκινα μηλα
3 κ.σ ζαχαρη
1 κ.γ κανελα
Χυμο απο μισο λαιμ
Ταψακι 22 εκατοστα
Πασπαλιζω με Αχνη Ζαχαρη

Εκτελεση:
Σ ενα μπολ ριχνω τη ζαχαρη και τα αυγα κι ανακατευω με αναδευτηρα ωσπου να λιωσει η ζαχαρη,
Ριχνω το ξυσμα του λαιμ, το παγωμενο βουτυρο και προσθετω το αλευρι και το μπεικιν.
Ανακατευω με το χερι τη ζυμη μου που ειναι τριφτη σαν ψίχουλα.
Αν κολλαει το βουτυρο προσθετω ελαχιστο αλευρι και απλα ανακατευω ανασηκωνοντας τη ζυμη.
Αφηνω στο ψυγει κι ετοιμαζω τη γεμιση.
Σ ενα τηγανι ριχνω τα μηλα, αφου τα εχω κοψει σε κυβους, το χυμο του λαιμ, τη ζαχαρη και την κανελα.
Μαγειρευω ανακατευοντας 8-10 λεπτα.
Επειτα βουτυρωνω το ταψακι (ή αποσπωμενη φορμα), ριχνω τη μιση ζυμη και την παταω με τα δαχτυλα μου.
Βαζω τη γεμιση κι αφηνω κενο περιπου 1 δαχτυλο απ τα τοιχωματα του ταψιου, την υπολοιπη ζυμη τη ριχνω απο πανω χωρις να την παταω δυνατα, σαν να καλυπτω τα κενα.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο, στον αερα, στους 180 βαθμους, για 40 λεπτα.
Βγαζω, κρυωνει καλα, ξεφορμαρω και πασπαλιζω με αχνη.
Μακαρι να φαινοταν η γευση και το αρωμα αυτης της μηλοπιτας!
Είναι ΤΕΛΕΙΑ!!