ΕΥΚΟΛΟ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για κάθε περίσταση!
Υλικά
Για το γλυκό:- Φέτες από τσουρέκι (αρκετές για να καλύψουν τον πάτο του ταψιού)
- 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια (που βράζουν) + το ανάλογο γάλα
- 1 φυτική σαντιγί (500 γρ.)
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
- 1,5 ποτήρι νερό
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της (για να μην πιάσει πέτσα) και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη συναρμολόγηση.
- Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε φέτες τσουρεκιού καλύπτοντας όλο τον πάτο.
- Σιροπιάζουμε τις φέτες με το κρύο σιρόπι.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι.
- Στρώνουμε από πάνω τη σαντιγί και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με ένα πιρούνι.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!