Εύκολο Εκμέκ με Τσουρέκι

Εκμέκ με Τσουρέκι – Η Εύκολη Λύση για Εντυπωσιακό Γλυκό

ΕΥΚΟΛΟ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ


Εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για κάθε περίσταση!


Υλικά

Για το γλυκό:
  • Φέτες από τσουρέκι (αρκετές για να καλύψουν τον πάτο του ταψιού) 
  • 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια (που βράζουν) + το ανάλογο γάλα 
  • 1 φυτική σαντιγί (500 γρ.) 
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη 
  • Κανέλα για πασπάλισμα 

Για το σιρόπι:
  • 1,5 ποτήρι νερό 
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 ξύλο κανέλας 


Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού. 
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. 

Για την κρέμα:
  1. Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 
  2. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της (για να μην πιάσει πέτσα) και την αφήνουμε να κρυώσει. 

Για τη σαντιγί: 
  1. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. 
  2. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη συναρμολόγηση. 

Συναρμολόγηση: 
  1. Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε φέτες τσουρεκιού καλύπτοντας όλο τον πάτο. 
  2. Σιροπιάζουμε τις φέτες με το κρύο σιρόπι. 
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι. 
  4. Στρώνουμε από πάνω τη σαντιγί και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με ένα πιρούνι. 
  5. Πασπαλίζουμε με κανέλα. 
  6. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. 


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget