Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σαρλότ με ροδάκινα
Εύκολο και δροσερό γλυκάκι!
1 κομπόστα ροδάκινο
2 φυτική σαντιγί σε τσίγκινο κουτάκι
1 φακελάκι κρυσταλλική ζελατίνα
1 πακέτο σαβαγιάρ
2 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο
Στραγγίζω την κομπόστα αλλά κρατάω το σιρόπι.
Ένα φλυτζάνι από το σιρόπι το ζεσταίνω και διαλύω μέσα το φακελάκι ζελατίνης.
Αφήνω στην άκρη.
Στο υπόλοιπο σιρόπι βουτάω τα σαβαγιάρ και τα στρώνω σε μια αποσπώμενη φόρμα γύρω - γύρω και στο πάτο της φόρμας.
Ψιλοκόβω τα ροδάκινα εκτός από μερικά που κρατάω για την διακόσμηση.
Χτυπάω τη σαντιγί στο μίξερ να αφρατέψει καλά, προσθέτω και το μείγμα με την ζελατίνη.
Στρώνω λίγη από την μους κάτω, βάζω τη μισή ψιλοκομμένη κομπόστα, ξανά μους, κομπόστα και τέλος την υπόλοιπη μους.
Αφήνω μια ώρα στο ψυγείο να παγώσει .
Στολίζω με τις φέτες της κομπόστας και αλείφω την μαρμελάδα από επάνω.
Αφήνω 2 - 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.