ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 πακέτο φαρίνα
Για τη γέμιση
- 250 γρ φέτα σπασμένη σε κομμάτια
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα, ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγουμε στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κ.γ. γέμιση και το κλείνουμε μισοφέγγαρο.
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!