Εύκολα Τυροπιτάκια

ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 πακέτο φαρίνα
 
Για τη γέμιση
  • 250 γρ φέτα σπασμένη σε κομμάτια 
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το άλειμμα


Εκτέλεση 

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. 
  2. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα, ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγουμε στην παλάμη μας, βάζουμε  ένα κ.γ. γέμιση και το κλείνουμε μισοφέγγαρο. 
  5. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα. 
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget