ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Αυτά τα τραγανά και πεντανόστιμα ταρτάκια με γραβιέρα και γαλοπούλα είναι ιδανικά για ορεκτικό. Η βάση τους είναι φτιαγμένη με βουτυρένια ζύμη, ενώ η γέμιση συνδυάζει την αλμυρή γεύση της γραβιέρας με την τρυφερή γαλοπούλα. Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά
Για το ζυμάρι:
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κομμάτια)
- 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
Για τη γέμιση:
- Τριμμένη γραβιέρα (περίπου 150 γρ.)
- Κομμάτια γαλοπούλας (περίπου 150 γρ.)
- λίγη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 αυγό
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- λίγο μαϊντανό
- Αλάτι (κατά προτίμηση)
- Μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ζυμάρι:
Για τη γέμιση:
Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας μέχρι να μοιάζει με χοντρό τραχανά.
- Ρίχνουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Πιέζουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας για να ενωθεί, χωρίς να το παραδουλέψουμε.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη γραβιέρα, τα κομμάτια γαλοπούλας και την πιπεριά.
- Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε μικρούς κύκλους, για να καλύψουμε τις θήκες για ταρτάκια.
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια με το μείγμα της γέμισης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: μαριτσα Σιδηροπουλου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!