ΑΦΡΑΤΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Οι πιο αφράτοι, μαλακοί σα βαμβάκι λουκουμάδες!
Δεν παίζονται απλά... Καλύτεροι και από αγοραστούς!
Υλικά για 10 - 15 κομμάτια:
300 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γραμμ. ζάχαρη
7 γραμμ. ξερή μαγιά (εγώ έβαλα 28 γρ νωπή)
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
130 γραμμ. γάλα (εγώ έβαλα εβαπορέ με το ανάλογο νερό)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
300 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γραμμ. ζάχαρη
7 γραμμ. ξερή μαγιά (εγώ έβαλα 28 γρ νωπή)
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
130 γραμμ. γάλα (εγώ έβαλα εβαπορέ με το ανάλογο νερό)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
Πως το κάνεις:
Ζεσταίνεις το γάλα σε ένα κατσαρολάκι για να γίνει χλιαρό.
Προσθέτεις τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύεις.
Έπειτα προσθέτεις το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι και πλάθεις με τα χέρια σου μέχρι να έχεις μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνεις σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει να γίνει διπλάσια.
Την αφήνεις σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει να γίνει διπλάσια.
Ανοίγεις το ζυμαράκι πάχους 1 εκ, κάνεις το σχήμα με ένα ποτήρι και την τρύπα με ένα καπάκι, τους βάζεις πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάζεις και αφήνεις να φουσκώσουν πάλι.
Τηγανίζεις σε καυτό ηλιέλαιο, αφού χαμηλώσεις το μάτι, για 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Μέχρι να ροδίσουν.
Τα βουτάς σε ζάχαρη με 1 κ.γ. κανέλα.
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο