ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Το μοσχάρι στιφάδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Τα κρεμμυδάκια δίνουν γλύκα στο πιάτο, ενώ τα μπαχαρικά και η σάλτσα ντομάτας δημιουργούν μια πλούσια και αρωματική γεύση.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (σε κομμάτια)
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου (ολόκληρα, καθαρισμένα)
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- Νερό (όσο χρειάζεται)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με νερό ίσα που να το σκεπάζει.
- Το βράζουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας, το κόκκινο πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι μαζί με το νερό που το έχουμε βράσει στη κατσαρόλα.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις η σάλτσα έχει δέσει και τα κρεμμυδάκια είναι τρυφερά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!