Μοσχάρι Στιφάδο

Μοσχαράκι Στιφάδο

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Το μοσχάρι στιφάδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Τα κρεμμυδάκια δίνουν γλύκα στο πιάτο, ενώ τα μπαχαρικά και η σάλτσα ντομάτας δημιουργούν μια πλούσια και αρωματική γεύση.


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (σε κομμάτια)
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου (ολόκληρα, καθαρισμένα)
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Νερό (όσο χρειάζεται)


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με νερό ίσα που να το σκεπάζει.
  2. Το βράζουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο.
  4. Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  5. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας, το κόκκινο πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Προσθέτουμε το μοσχάρι μαζί με το νερό που το έχουμε βράσει στη κατσαρόλα. 
  7. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα.
  8. Μόλις η σάλτσα έχει δέσει και τα κρεμμυδάκια είναι τρυφερά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget