ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ
Η Πιπερόπιτα μου έγινε ΘΕΪΚΉ!
Από τις πιο νόστιμες πίτες που έχω φάει ποτέ!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση έβαλα: 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, 3 πράσινες κέρατο, 1 μεγάλο κρεμμύδι.
Τα σοτάρω καλά σε ένα τηγάνι με λάδι και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και μία πρέζα ζάχαρη.
Προσθέτω λίγο κόκκινο ξίδι και αφήνω μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να καραμελώσουν.
Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει και στο τέλος προσθέτω φέτα βαρελίσια Όλυμπος αλμυρή, χωριάτικο τριμμένο Όλυμπος και 1 αβγό και ανακατεύω καλά.
Για το φύλλο
αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (400 - 500 γρ.)
λίγο ξύδι,
100 ml λάδι,
1 ποτήρι νερό
μία μισή κουταλιά γλυκού αλάτι,
10 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε τόσο λεπτά φύλλα ώστε να διαφανίζουν, 2 κάτω και 2 πάνω.
Με ένα πινέλο πετάμε από πάνω χωρίς να ακουμπάμε το λάδι, αρκετό στο κάθε φύλλο.
Όσο λάδι περισσέψει περισσέψει από πάνω αφού έχουμε χαράξει.
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο