ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες
- 8 - 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1/2 καπάκι (από μπουκάλι ούζου) ούζο (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Αφαιρούμε το εντεράκι, κεφάλια, κέλυφος και αφήνουμε σε σουρωτήρι.
- Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε αλάτι.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι να κάψει λίγο και έπειτα τις γαρίδες.
- Τηγανίζουμε πρώτα από τη μια μεριά, όχι πολύ, 1-2 λεπτά έπειτα από την άλλη και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.
- Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 8-10 λεπτά.
- Παράλληλα στύβουμε τα λεμόνια και στο χυμό τους ρίχνουμε τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις περάσουν τα λεπτά ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα.
- Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δημιουργός συνταγής: Χρυσάνθη Μίχου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!