ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά σταφύλια
1 κιλό ζάχαρη
χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού (ζουμερά)
2 φλ. νερό
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα η βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι
200 γραμμ.. ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
2 κιλά σταφύλια
1 κιλό ζάχαρη
χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού (ζουμερά)
2 φλ. νερό
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα η βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι
200 γραμμ.. ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από βραδύς σε στρώσεις τα φρούτα με τη ζάχαρη ,το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και το νερό στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε όλη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους και να σφίξουν.
Την επόμενη δίνουμε βράση, ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται, αφήνουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη περίπου 6' - 7' βράσιμο.
Σβήνουμε και αφήνουμε το γλυκό μέχρι την άλλη μέρα.
Την επόμενη, βράζουμε μέχρι να δέσει και πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια ή αρμπαρόριζα, ό,τι επιλέξουμε και τα στεγνά αμύγδαλα.
Την επόμενη, βράζουμε μέχρι να δέσει και πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια ή αρμπαρόριζα, ό,τι επιλέξουμε και τα στεγνά αμύγδαλα.
Μετά βγάζουμε την αρμπαρόριζα, αν χρησιμοποιήσουμε.
Κουνάμε μερικές φορές κυκλικά την κατσαρόλα, όταν σβήσουμε τη φωτιά, για να πάρουν μέσα το σιροπάκι και να φουσκώσουν οι καρποί.
Κουνάμε μερικές φορές κυκλικά την κατσαρόλα, όταν σβήσουμε τη φωτιά, για να πάρουν μέσα το σιροπάκι και να φουσκώσουν οι καρποί.
ΠΗΓΗ: Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!