ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ---> Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο και αμύγδαλα
Έτσι όπως παλιά!
Για το φύλλο:
600 γρ. αλευρι
1 αυγό
1 γιαουρτάκι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλιά ξίδι
Λίγο αλάτι
Νεράκι αν χρειαστεί για μια ζύμη που να μην κολλάει
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι.
Λαδωνουμε το ταψι στρωνουμε ζαρωμενα 2 φυλλα με λιγο ελαιολαδο ενδιαμεσα, ριχνουμε λιγη γεμιση και συνεχιζουμε.
Απο πανω παλι 2 φυλλα.
Για το φύλλο:
600 γρ. αλευρι
1 αυγό
1 γιαουρτάκι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλιά ξίδι
Λίγο αλάτι
Νεράκι αν χρειαστεί για μια ζύμη που να μην κολλάει
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι.
Χωριζουμε μπαλάκια σαν καρυδι και τα βαζουμε μεσα σε ενα μπωλ με κορν φλαουρ.
Τα ανοιγουμε 5 - 5 μαζι.
Κραταμε 2 τετοια φυλλα για κατω και 2 για πανω, (στην ουσια 10 και 10) και τα υπολοιπα τα βαζουμε ενδιαμεσα.
Τα ανοιγουμε 5 - 5 μαζι.
Κραταμε 2 τετοια φυλλα για κατω και 2 για πανω, (στην ουσια 10 και 10) και τα υπολοιπα τα βαζουμε ενδιαμεσα.
Για τη γεμιση θελουμε
700 γρ αμυγδαλο τριμμένο
2 κουταλιες ζαχαρη
1 κουπα καβουρδισμενο σουσαμι
1 κουταλια κανελα
1 κουταλακι γαρυφαλο
2 κουταλιες φρυγανια
Λαδωνουμε το ταψι στρωνουμε ζαρωμενα 2 φυλλα με λιγο ελαιολαδο ενδιαμεσα, ριχνουμε λιγη γεμιση και συνεχιζουμε.
Απο πανω παλι 2 φυλλα.
Χαραζουμε, ριχνουμε 2 κουπες τσ. λαδι και ψηνουμε στους 180 βαθμους, 1μιση ωρα με αντιστάσεις.
Αν θελουμε για πιο ελαφρύ ριχνουμε λιγο βιταμ ενδιαμεσα.
ΣΙΡΟΠΙ
2 κουπες ζαχαρη
Αν θελουμε για πιο ελαφρύ ριχνουμε λιγο βιταμ ενδιαμεσα.
ΣΙΡΟΠΙ
2 κουπες ζαχαρη
1μιση κούπα νερο
και 2 κουταλιες λεμονι.
Βραζουμε 5 λεπτα και στο τελος ριχνουμε 1 κουπα μελι.
Καυτό το γλυκο... κρυο το σιροπι.
Καυτό το γλυκο... κρυο το σιροπι.