Μια συνταγή της κυρίας El Sial για ΔΙΠΛΩΤΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Διπλωτή πατσαβουρόπιτα
Είναι υπέροχη, ελαφριά, εύκολη, πεντανόστιμη, δροσερή!
1 πακέτο φύλλα κρούστας
100 γρ Βιτάμ λιωμένο και 1 φλ καφέ σπορέλαιο για τα φύλλα
5 αυγά,
1 ποτήρι γάλα,
1 μπέικιν,
1 φλυτζάνι ινδοκάρυδο (μέσα στο μείγμα)
1 γιαούρτι στραγγιστό,
2 κ.σ άνθος αραβοσίτου,
2 βανίλιες.
Σιρόπι
Σιρόπι
2, 5 ποτήρια νερό,
2,5 ποτήρια ζάχαρη,
1 κουταλιά γλυκόζη, αν δεν έχετε μισό λεμόνι,
1 ξύλο κανέλα,
2 βανίλιες.
4 λεπτά βράσιμο.
Το σιρόπι το βάζουμε να γίνει όταν φουρνίζουμε το γλυκό.
Θα το ρίξουμε αμέσως μετά το ψήσιμο.
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 1 ώρα, ανάλογα από το φούρνο.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο μετά το σιρόπιασμα.