Παπαρδέλες με κρέμα, σπανάκι και ζουμερό στήθος κοτόπουλου



Μια συνταγή της κυρίας Penelope Panagiotopoulou για ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Παπαρδέλες με κρέμα, σπανάκι και ζουμερό στήθος κοτόπουλου
 
Υλικά
1 στήθος από κοτόπουλο
1 πακέτο παπαρδέλες
200 γρ. σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
400 γρ. Κρέμα γάλακτος
Λίγο τυράκι τριμμένο (ότι έχουμε)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
 
Για την μαρινάδα:
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Πάπρικα γλυκιά
κάρυ
Μουστάρδα
Κέτσαπ
1 κ.γ μέλι
Λίγο ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση :
Κόβω το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και το μαρινάρω για τουλάχιστον 30 λεπτά .
Βράζω τις παπαρδέλες και τις σουρώνω. 
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το σπανάκι.
Ρίχνω αλάτι πιπέρι και σβήνω με το κρασί. 
Στην συνέχεια, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
Μόλις πάρει βράση προσθέτω το ζυμαρικό μου και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.
Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο. Βάζω μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, χαμηλώνω λίγο την φωτιά και το αφήνω να σιγομαγειρευτεί. Έτσι θα μου μείνει ζουμερό και δεν θα στεγνώσει. Μόλις είναι έτοιμο το κόβω σε λωρίδες και σερβίρω μαζί με τις παπαρδέλες