Νόστιμα και αφράτα τυροπιτάκια (Επαγγελματική συνταγή)



ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη, τα φτιάχνω χρόνια!

Για τη ζύμη: 
(280γρ.) γιαούρτι στραγγιστό, 
(280γρ.) ηλιέλαιο, 
1 φακελάκι μπέικιν, 
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο), 
1 κ. γλ.αλατι, 
550γρ.αλευρι Γ.Ο.Χ. ή και λίγο παραπάνω για να έχετε μια μαλακή, αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.

Για το άλειμμα: 
1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νεράκι 
και τα περνάμε πριν τα ψήσουμε με το πινέλο,

Για τη γέμιση: 
Αν θέλουμε (για τυροπιτάκια) λιώνουμε 350 γρ φέτα με το χέρι και ανακατεύουμε με δύο αυγά, πιπερι και δύο κουταλιές γιαούρτι.
Η με τυρί κρέμα και γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια! Είναι πολύ νόστιμα κι έτσι!
Μπορείτε να βάλετε ο, τι επιθυμείτε, ακόμη και λουκανικάκια!!!

Η ζύμη να είναι σχετικά απαλή και αρκετά μαλακή. 
Για μισή ώρα αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί..
Κάνω μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού.
Απλώνω με τα δάχτυλα το φύλλο σε ένα πιάτο ρηχό ή όπου σας βολεύει, βάζω ένα κουταλάκι γέμιση και φέρνω απαλά και με προσοχή από πάνω τη ζύμη να σχηματίσω το μισοφέγγαρο, πατάω στις άκρες και το κλείνω. 
Η ζύμη είναι απαλή και μαλακή, οπότε θέλει απαλές κινήσεις.
Ν' αγκαλιάζετε με τα δάχτυλα σας τη ζύμη και να τη φέρνετε πάνω για να τα κλείσετε!
Έτσι κάνω με όλα!!!!
Ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αντιστάσεις πάνω - κάτω ,στους 180 βαθμούς, για 30' περίπου.
Είναι πολύ νόστιμα και αφράτα!!!! 
Διατηρούνται αφράτα, όπως την πρώτη μέρα!


ΠΗΓΗ: Sunday Lous


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget