ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ (ΜΠΙΑΝΚΟ)
Μια παραδοσιακή συνταγή από τα νησιά του Ιονίου, όπου ο μπακαλιάρος συνδυάζεται αρμονικά με πατάτες και μια ελαφριά σάλτσα λεμονιού.
Υλικά
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 ποτήρι νερό
- 2 μπακαλιαράκια, κομμένα σε φέτες
- Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και το χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. Σερβίρουμε ζεστό.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!