Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΣΠΑΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σπάλα χοιρινή με πατατούλες στην γάστρα
1 κομμάτι απαλά χοιρινή
Πατάτες baby
2σκ σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ μέλι
Χυμός από 2 πορτοκάλια και ένα λεμόνι
Λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγο θρούμπι
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, την μουστάρδα, το μέλι, το θρούμπι και τους χυμούς και ανακατεύω καλά.
Βάζω μέσα το κρέας που το έχω αλατοπιπερώσει και αφήνω 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Μετά το μεταφέρω στην γάστρα μαζί με την μαρινάδα, βάζω γύρω - γύρω πατατούλες, 2 ποτήρια νερό, κλείνω την γάστρα και ψήνω στους 170 βαθμούς περίπου 2 ώρες,