
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
Σαν μπουγάτσα με τυρί έγινε! Όνειρο!
Υλικά
- 400 γρ. φέτα
- 200 γρ. mix τυριών
- 2 αβγά
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 150 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού.
- Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
- Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous, συνταγή Άκης Πετρετζίκης