ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
Σαν μπουγάτσα με τυρί έγινε! Όνειρο!
Συστατικά
400 γρ. φέτα
200 γρ. mix τυριών
2 αβγά
πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
150 γρ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού.
Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.
Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: συνταγή Άκης Πετρετζίκης, εκτέλεση Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!