Μπαμπάς με ρούμι (Μπαμπά ω ρουμ)


ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ (ΜΠΑΜΠΑ Ω ΡΟΥΜ)


ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι
7 γρ ξηρή μαγιά
100 γρ βούτυρο
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
50 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Σιρόπι
600 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
2 φλιτζανάκια του καφέ ρούμι ή κονιάκ
(Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ρούμι.)
 
Για τη σαντιγί
400 ml Κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
(Την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται, προσοχή όμως εάν την χτυπήσουμε περισσότερο από όσο πρέπει θα κόψει.)
 
Για επάλειψη
3 - 4 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένο με λίγο από το σιρόπι.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά με το ζεστό νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη, όταν αφρατέψουν ρίχνουμε το ένα τρίτο από το αλεύρι και αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ. Βάζουμε το γάντζο που είναι για ζύμη, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι , το αλάτι και τελευταία το βούτυρο, ζυμώνουμε μερικά λεπτά να γίνει η ζύμη ελαστική.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει αδειάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα και την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά.
Αφού φουσκώσει και φτάσει στο χείλος της φόρμας ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου αναλόγως τον φούρνο.
Το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει το τρυπάμε με ξυλάκι για σουβλάκια και σιροπιάζουμε σιγά - σιγά για να το τραβάει .
Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο το αλείφουμε με την μαρμελάδα, γαρνίρουμε με σαντιγί και κερασάκι γλυκό.



ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni