ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
4 φλιτζάνι περίπου αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
4 φλιτζάνι περίπου αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση
Χτυπάω πρώτα το γάλα με το λάδι, τη μαγιά, το αυγό και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω να φουσκώσει μια ώρα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος.
Μετά παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης στα χέρια μου, το ανοίγω, βάζω το λουκανικάκι και το κάνω ρολάκι.
Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά σε αρκετό ηλιέλαιο.