Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλουράκια λαδιού με ξύσμα πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι, ενάμισι φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ένα φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του και σε αυτό το φλιτζάνι βάζουμε ένα κουταλάκι σόδα μαγειρικής, ένα μπέικιν.
Κουλουράκια λαδιού με ξύσμα πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι, ενάμισι φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ένα φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του και σε αυτό το φλιτζάνι βάζουμε ένα κουταλάκι σόδα μαγειρικής, ένα μπέικιν.
Τα ανακατεύουμε, βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μισό κουταλάκι γαρίφαλο και ένα σφηνάκι κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου παίρνει 600 - 700 γρ., να γίνει μαλακή η ζύμη.
Όταν τα πλάθουμε για να τα βάλουμε στο φούρνο βάζουμε πάνω σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά.