Μια συνταγή της κυρίας Αριάνα Μεϊντανά για ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πατάτες και πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές στο φούρνο
Για τις πατάτες
Πλένω καλά 4 μεγάλες πατάτες με την φλούδα τους και τις βράζω σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
Πλένω καλά 4 μεγάλες πατάτες με την φλούδα τους και τις βράζω σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
Τις σουρώνω και αφού κρυώσουν λίγο, κόβω με ένα μαχαίρι οριζόντια το πάνω μέρος.
Με ένα κουταλάκι βγάζω την ψίχα και την ρίχνω σε ένα μπολ σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα τηγάνι σοτάρω με λίγο βουτυράκι, μπέικον (6 λωρίδες), 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 πιπεριά Φλωρίνης (όλα σε μικρά κομματάκια).
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με ένα σύρμα ένα αυγό με λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρω με λίγο βουτυράκι, μπέικον (6 λωρίδες), 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 πιπεριά Φλωρίνης (όλα σε μικρά κομματάκια).
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με ένα σύρμα ένα αυγό με λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Ρίχνω τυρί τριμμένο και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Ρίχνω τα υλικά από το τηγάνι και την ψίχα της πατάτας.
Ανακατεύω απαλά να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και γεμίζω τις πατάτες μου.
Με το ίδιο υλικό γεμίζω και τις πιπεριές μου.
Αφού τις γεμίσω ρίχνω από πάνω τυράκι τριμμένο και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175° για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ρίχνω τα υλικά από το τηγάνι και την ψίχα της πατάτας.
Ανακατεύω απαλά να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και γεμίζω τις πατάτες μου.
Με το ίδιο υλικό γεμίζω και τις πιπεριές μου.
Αφού τις γεμίσω ρίχνω από πάνω τυράκι τριμμένο και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175° για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.