Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis για ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σταφιδόπιτα
(χτύπημα στο χέρι)
(χτύπημα στο χέρι)
2 ποτήρια του νερού λάδι ελαιόλαδο
1 ποτήρι σταφίδα (ελαφριά αλεσμένη στο μπλέντερ)
2 ποτήρια πορτοκάλι χυμό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 μπέικιν
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει, να γίνει ένας ωραίος χυλός (800 - 900 γρ.. ίσως και παραπάνω.. ανάλογα από τα ποτήρια)
Σουσάμι για πάνω από την πίτα
1 ποτήρι σταφίδα (ελαφριά αλεσμένη στο μπλέντερ)
2 ποτήρια πορτοκάλι χυμό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 μπέικιν
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει, να γίνει ένας ωραίος χυλός (800 - 900 γρ.. ίσως και παραπάνω.. ανάλογα από τα ποτήρια)
Σουσάμι για πάνω από την πίτα
Βάζω σε μια λεκάνη το λάδι με την ζάχαρη και τα χτυπάω.
Προσθέτω το πορτοκαλί, την κανέλα, το γαρύφαλλο, σταφίδες, μπέικιν, αλεύρι και βάζω και το σουσάμι πάνω από την πίτα.
Την βάζω σε λαδωμένο ταψί
Την ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Την βάζω σε λαδωμένο ταψί
Την ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.