Μακαρονάδα με λουκάνικο χωριάτικο και λαχανικά



ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Σήμερα έφαγα την πιο ωραία μακαρονάδα που έχω φάει ποτέ από όσο μπορώ να θυμηθώ.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα καίμε σε λάδι (το κάνω για να μην κολλήσουν).
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα.
Μόλις πάρουν χρώμα βάζω ένα κρεμμύδι κομμένο σε μακριές φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστούνια, 1 καρότο σε μπαστούνια και ένα κολοκυθάκι επίσης.
Τα σοτάρω λίγο και προσθέτω λίγο λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτω μια κουταλιά συμπυκνωμένο πελτέ, μια ντομάτα ψιλοκομμένη και μετά από 1 λεπτό ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι 1 σφηνάκι σόγια σως, ρίγανη, πάπρικα, λίγο μπούκοβο και μόλις μείνει με λίγο ζουμί προσθέτω τα ζυμαρικά.
Ανακατεύω μέχρι να γίνουν ένα με τη σάλτσα.
Έτοιμο!
Βάζω λίγο φρέσκο βασιλικό από τη γλάστρα μου και έγινε ένα πιάτο μάλαμα!


Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο