Καλαμαράκια κοκκινιστά πεντανόστιμα



ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ


Όσο αδιάφορο φαίνεται πιστέψτε με ΤΌΣΟ νόστιμο είναι!!
Τα ζυμαρικά από κάτω ειλικρινά είναι πολύ περιττά αφού και μόνη της η σάλτσα με ψωμί είναι ονειρικός μεζές!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό καλαμάρι ροδέλα έβαλα περίπου.
Τσιγαρίζω ένα λευκό κρεμμύδι, 1 πιπεριά κόκκινη, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο και αφού τσιγαριστούν ελαφρά προσθέτω τα καλαμαράκια όσο πιο στεγνά γίνεται.
Βάζω 5 - 6 ντοματίνια, τα σοτάρω και προσθέτω μια κουταλιά συμπυκνωμένο πελτέ.
Συνεχίζω το σοτάρισμα και προσθέτω λίγο λευκό κρασί.
Αφού εξατμιστεί προσθέτω νερό ενάμισι ποτήρι, αλάτι, πιπεράκι μαύρο κάμποσο, πάπρικα γλυκιά και λίγη ζάχαρη ίσα - ίσα.
Προς το τέλος προσθέτω ελαιόλαδο, μπόλικο μαϊντανό και 1 κρεμμυδάκι φρέσκο με τα φύλλα του και το αφήνω μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Απίθανο ειλικρινά πεντανόστιμο!!


Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο