Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι
1 πακέτο καλαμαράκια κατεψυγμένα κομμένα σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλλο
2 μπαχάρια
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 κ.σ πελτέ
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλλο
2 μπαχάρια
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 κ.σ πελτέ
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Τσιγαρίζω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτω και τα καλαμαράκια, σβήνω με το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, τα μπαχάρια και λίγο νεράκι και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Βράζω τα μακαρόνια 4 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε λίγο ζεστό νερό διαλύω τον πελτέ και τον ρίχνω στην κατσαρόλα.
Ρίχνω και τα μακαρόνια και αφήνω λίγα λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα να χυλώσουν.