Χοιρινό φιλέτο πιπεράτο με πουρέ γλυκοπατάτας



Μια συνταγή της κυρίας Stratoula Andreadi για ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Χοιρινό φιλέτο πιπεράτο με πουρέ γλυκοπατάτας

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα λάδι στο τηγάνι και σοτάρισα το κρέας και τα μανιτάρια.
Πρόσθεσα διάφορα τριμμένα πιπέρια (μπορείτε και ολόκληρα).
Έσβησα με ουίσκι και μόλις εξατμίστηκε το αλκοόλ έριξα περίπου δύο φλιτζάνια τσαγιού ζωμό και χαμήλωσα τη φωτιά στο ελάχιστο.
Όταν έβρασε το κρέας μου έριξα για 4 φιλέτα 5 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακάτεψα.
Έσβησα τη φωτιά και άφησα το τηγάνι πάνω στο μάτι.
Τον πουρέ τον έφτιαξα όπως τον κλασικό πουρέ πατάτας.

(σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:  Βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις πολτοποιείτε με τη μηχανή του πουρέ ή το ειδικό εργαλείο ή τις πατάτε με του πιρούνι, πάρα πολύ καλά ενώ είναι ακόμα ζεστές. 
Ξαναβάζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε πολύ ζεστό γάλα, βούτυρο σε κομματάκια, πιπέρι κι αν θέλετε και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά).