Μια συνταγή για ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ από τη σελίδα Οι Συνταγές της Λόπης
Πικάντικες πιπεριές τουρσί
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε πικάντικες πιπεριές, τις λεγόμενες "μπακάλικες", και τις τοποθετούμε σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια από αναψυκτικά, προσπαθώντας να τα γεμίσουμε με όσες περισσότερες μπορούμε.
Ρίχνουμε σε κάθε μπουκάλι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό και κλείνουμε καλά τα καπάκια τους.
Τα αφήνουμε για 2 - 3 μέρες ανάποδα και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος, για όλο το χειμώνα.
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος του μπουκαλιού και τις διατηρούμε στο ψυγείο, μαζί με το ζουμάκι τους.
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος του μπουκαλιού και τις διατηρούμε στο ψυγείο, μαζί με το ζουμάκι τους.