Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ρεβιθάδα με ντόπιο κατσικάκι
200 γραμμ.. ρεβίθια
800 γραμμ.. κατσικάκι
Ελαιόλαδο,
αλάτι
πιπέρι,
κίμινο,
δάφνη,
μπαχάρι,
δυο μεγάλα ξερά κρεμμύδια
τέσσερις μέτριες φρέσκες ντοματούλες περασμένες από το μπλέντερ
λίγη σόδα
Βαζω τα ρεβίθια σε χλιαρο νερακι απο το βραδυ.
Το πρωι σουρωνω και τα βαζω σε λιγη σοδα (μισο κουταλακι) για ενα τεταρτο.
Ξεπλενω και βαζω να παρουν μια βραση.
Σουρωνω και παλι και βαζω ζεστο νερο τοσο οσο να σκεπαστουν να παρουν ξανα βραση.
Μεταφερω στο ταψι.
Ριχνω τα κρεμμυδια χοντροκομμενα, τα μπαχαρικα, το ελαιολαδο (ενα γεματο κρασοποτηρο).
Βαζω και το κρεας.
Περιχυνω με τη ντοματα.
Σκεπαζω με χαρτι φουρνου.
Ψηνω στους 170 βαθμους για 1 ωρα
Τοση ωρα χρειαζονται τα ονομαστα βραστερα ρεβυθια Λισβοριου.
Κλεινω την θερμοκρασια και αφηνω στην κουζινα, ξεσκεπαζω βεβαιως.
Γλυκο και πεντανοστιμο φαγητο!
Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε!
Το πρωι σουρωνω και τα βαζω σε λιγη σοδα (μισο κουταλακι) για ενα τεταρτο.
Ξεπλενω και βαζω να παρουν μια βραση.
Σουρωνω και παλι και βαζω ζεστο νερο τοσο οσο να σκεπαστουν να παρουν ξανα βραση.
Μεταφερω στο ταψι.
Ριχνω τα κρεμμυδια χοντροκομμενα, τα μπαχαρικα, το ελαιολαδο (ενα γεματο κρασοποτηρο).
Βαζω και το κρεας.
Περιχυνω με τη ντοματα.
Σκεπαζω με χαρτι φουρνου.
Ψηνω στους 170 βαθμους για 1 ωρα
Τοση ωρα χρειαζονται τα ονομαστα βραστερα ρεβυθια Λισβοριου.
Κλεινω την θερμοκρασια και αφηνω στην κουζινα, ξεσκεπαζω βεβαιως.
Γλυκο και πεντανοστιμο φαγητο!
Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε!