Παξιμαδάκια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παξιμαδάκια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη

Υλικά
1 κύβο νωπή μαγιά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ πάπρικα
1 ντομάτα στον τρίφτη
1.5 κ.γ ρίγανη
1 φλυτζάνι νερό
3 φλυτζάνι αλεύρι Κούλα περίπου
1 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζω την μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό χλιαρό ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και μετά προσθέτω το λάδι, την ντομάτα, την ρίγανη, το αλάτι και την πάπρικα.
Ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι σιγά - σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να ξεκουραστεί. 
Μετά χωρίζω την ζύμη σε πέντε μπαλάκια φτιάχνω 5 φραντζολίτσες και τις βάζω σε λαδόκολλα.
Χαράζω σε φέτες μέχρι κάτω σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Μετά τα αφήνω λίγο να κρυώσουν, τα κόβω τελείως και τα ψήνω στους 120 βαθμούς περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να στεγνώσουν.
Υπέροχα για το βράδυ με ντοματούλα και φέτα.