Τούρτα Μπουένο Μιλφέιγ



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΟΥΕΝΟ ΜΙΛΦΕΙΓ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα Μπουένο Μιλφέιγ

Παντεσπάνι:
5 αυγά,
150 γρ. ζάχαρη,
150 γρ .αλεύρι γ.ο.χ.,
2 κ.σ. κακάο,
μια πρέζα αλάτι 
μια κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Χτυπάμε τα αυγά πρώτα περίπου 4 - 5 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο - τρία λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τα οποία έχουμε κοσκινίσει δύο φορές και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. 
Αδειάζουμε σε ταψάκι 24 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για μισή ώρα και αφήνουμε να κρυώσει αρκετές ώρες.

Μους μπουένο:
150 γρ. Μερέντα, 
1 μόρφατ
2 συσκευασίες Κίντερ Μπουένο

Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ να αφρατέψει, προσθέτουμε τη Μερέντα, συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος προσθέτουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα τα Μπουένο τα οποία τα έχουμε κόψει κομματάκια.

Κρέμα μιλφέιγ:
Χτυπάμε στο μίξερ μια κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφειγ σύμφωνα με τις οδηγίες.

Για το σιρόπι:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 γρ. νερό με 150 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το στήσιμο της τούρτας 
Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε τρεις πάτους. 
Σιροπιάζουμε το πρώτο πάτο, βάζουμε τη μους Μπουένο, σιροπιάζουμε το δεύτερο πάτο και βάζουμε την κρέμα μιλφέιγ και καλύπτουμε με μια χτυπημένη κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη.

Για τη διακόσμηση εκτός από τη τρούφα γάλακτος, ετοίμασα μια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνα σύμφωνα με τις οδηγίες.